Futaba 8FG – Servo delay

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Tekst” saved_tabs=”all” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Tip voor FUTABA 8FG (Super)

Vertraging instellen voor” FLAP” servo(s) (ook voor andere toepassingen bijv. retracts)

De zender kent geen menu voor instelbare servo snelheid tbv van Flaps.
Om dit nu toch te verkrijgen moeten we een trucje toepassen.
We gebruiken hiervoor de MOTOR functie in het MODEL MENU
De Motor functie wordt nagenoeg nooit gebruikt voor elektrische modellen en ook niet voor Methaan brandstof motoren.

 

We beginnen in het LINKAGE MENU:
– Selecteer MODEL TYPE en zorg dat voor je model minimaal 2 AIL + 1 FLP is geselecteerd
– Selecteer FREQUENTIE en kiest zendmode MULT of MLT2
– Selecteer FUNCTION ga naar pagina 3/4 bij MULT en wijs MOT toe aan een vrij virtueel kanaal of bij MLT2 aan vrij AUX kanaal. Standaard zal de gas stick als ctrl gekozen, verander deze in een 3 standen schakelaar van je keuze (bijv. SA of SG)

Nu verder in het MODEL MENU:
– Selecteer MOTOR op pagina 2/2 en verander INH in ACT op pagina 1/2 wijs geen schakelaar toe. Ga verder naar scherm 2/2 en verander speed van INH in ON. Pas daarna de 4 nullen bij IN en OUT aan in bijv. 23 (Deze bepalen de servo snelheid voor iedere schakelstand en kunnen later nog aangepast worden(0 = geen vertraging 27 = maximum vertraging).
– Selecteer PROGRAM MIX op pagina 1/2, maak een nieuwe mix aan. Op pagina 2/2 verander act INH in ON. Kies bij master MOT, verander bij link OFF naar + (Dit geeft de master toegang tot de gekoppelde servo snelheid functie). Zet bij slave FLAP en verander bij link OFF naar + (Dit geeft gerelateerde functies zoals een tweede flap of elevator mix de koppeling om automatisch en met de gereduceerde snelheid te werken).
– Selecteer pagina 1/2 en zet de beweging op +100 in beide richtingen (dit is de uitslag van de servo pas deze later aan).
– Controleer bij SERVO in de servo monitor of de flap aansturing vertraagd werkt na omzetten van de toegewezen schakelaar.

Ga naar LINKAGE MENU:
– Selecteer WARNING en zet op pagina 2/2 motor OFF (Dit voorkomt iedere keer een melding bij het aanzetten van de zender).

Als alles goed is gegaan moet het nu werken. 😉

Om de uitslag van de Flaps nu correct af te stellen gaan we terug naar PROGRAM MIX, de gekozen mixer, dan op pagina 1/2 passen we de uitslag van de servo aan door de waarde +100 te verminderen en de offset van de middenstand via de Y waarde aan te passen (indien nodig).

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]