Algemene club informatie

Onze doelstellingen:

Het modelvliegen in het algemeen te bevorderen en uit te oefenen, hierbij staat veiligheid voor mens, dier en omgeving hoog in het vaandel.
Het overdragen van vaardigheden, zoals bijvoorbeeld;
– het onder deskundige leiding veilig leren omgaan met electro of brandstofmotoren,
– het onder deskundige leiding veilig leren veilig leren vliegen met een zweef/motor vliegtuig en/of helikopter,
– het afnemen van examens voor een erkend KNVvL brevet,
– het met deskundige ondersteuning zelf een toestel maken,
– het onderling verspreiden van kennis tussen de leden van de vereniging.

Er kan bij ons gevlogen worden met alle soorten vliegtuigen en helikopters of het nu met brandstof of elektrische aandrijving is, propeller, jet of rotor het kan allemaal.

Zou je ook willen (leren) vliegen dat kan vanaf de leeftijd van 12 jaar. De club beschikt hiervoor over een lesvliegtuig, leraar en leerling zender zodat je zelfs zonder eerst een model en zender te kopen al kan beginnen. Ook is er een vliegsimulator in het clublokaal beschikbaar waar je de eerste stappen kan zetten.

De vlieglocatie:

Na diverse vlieglocaties in de beginjaren te hebben gebruikt binnen Den Helder en omstreken is de thuisbasis sinds 1966 op het Marine vliegveld De Kooy. Hier maken we nu gebruik van sector “Alfa”, in de zuidoost hoek van het terrein, een veld met 2 start-/landingsbanen van 70 mtr. lang en 7 mtr breed, genoeg om bijna met ieder soort model uit de voeten te kunnen.

Sinds 2009 is het vliegveld De Kooy onder leiding van de Koninklijke Luchtmacht (KLu) gekomen en is hier een deel van het Defensie Helikopter Commando (DHC) gevestigd. Echter door de huidige situatie in wereld is de toegang tot het terrein strenger geworden en moet ieder lid over een defensiepas en VOG beschikken.

De HMC zorgt hier samen met het lid voor de benodigde aanvragen. (het VOG is gratis te verkrijgen via de club en KNVvL).

De vereniging is sinds de oprichting aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart(KNVvL) afdeling Modelvliegsport.

De clubavond:

Op vrijdagavond hebben wij een gezellige clubavond, waar je je ei kwijt kan met vragen en hulp bij je hobby of bijvoorbeeld de andere leden te vertellen over je “nieuwste” aanwinst en vlieg avonturen. Ook worden er bij voldoende animo gezamenlijke bouwprojecten opgezet zoals bijvoorbeeld het Spirit project, waarbij door de leden 14 stuks 2 mtr zwevers zijn gebouwd op diverse avonden.

Met mooi weer gedurende de zomer gaan we op vrijdag eerst vanaf 17:00 vliegen tot zonsondergang. Het clublokaal is dan gesloten.

Kortom de HMC is een gezellige club voor iedere modelvlieger.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe je lid kan worden lees dan verder.

Wil je een keer bij ons komen kijken neem dan even contact op via het contactformulier.