HMC bouwavond

Tijdens de clubavond, wordt er in deze donkere dagen ook gebouwd !

5 x een Chica, en 2 x een Mustang P51. Beide modellen van RBC-kits.

De aanleiding voor een gezamelijke bouwavond, is de Chica die Hessel heeft gebouwd. Dit was een eerste bouwproject als proef voor een grotere kist.

Het bouwgemak en de vliegeigenschappen, “hij vliegt als op rails”, is door meerdere clubleden opgemerkt. Het idee voor een bouwavond in de winter was er al, en nu dus ook een model.

Een 5-tal Chica’s en 2 Mustangs werden besteld, om deze tijdens de vrijdag avonden te gaan bouwen.

Op de eerste avond zijn Rob en Sjam begonnen aan hun Chica en Mart aan de (nu al) legendarische P51 😉

Met technische ondersteuning van Rob worden de kistjes gebouwd.  Zoals je kunt zien, gaat het lekker snel.

                             

Na een avondje bouwen, krijgen de vleugels al aardig vorm.

Martin is er nu ook achter wat een “Short-kit” betekend, da’s alleen de basis.

Dat wordt dus nog even shoppen voor wat extra plankjes.

Op vrijdag 22-12-2017 was de tweede bouwavond.

Nu zijn Edwin, Theo en Arnold ook begonnen aan de kistjes. Theo maakt net als Rob en Sjam, een Chica met een OS-15LA (2,5cc), waar Arnold het bij een elektro aandrijving houdt.

Edwin maakt net als Mart een P51, beide elektro.

                   

(Sommige zijn niet bij de bar weg te slaan ), en als je géén seconde lijm gebruikt, moet je af en toe wachten 😉

     

Sjam is bezig met een (wat hij later zal beweren) snaarstrakke vleugel, Theo heeft er nog wat werk aan:

          

Gisteravond, 29-12-2017, was de derde bouwavond.

Het is een drukke avond geworden. Edwin en Mart waren al vroeg aanwezig, om aan de Mustangs te bouwen. Later op de avond waren de overige bouwers bezig met hun Chica.

Ook Raymond is nu begonnen, en uiteraard mogen zo aan het einde van het jaar, de oliebollen niet ontbreken.

Het laser gesneden pakket maakt het bouwen extra makkelijk, de onderdelen passen goed in elkaar zonder nabewerking. Hooguit is er even een schuurlatje nodig, om de nokjes weg te schuren die er overblijven nadat de onderdelen uit de plankjes zijn gesneden.

Rob geeft Raymond uitleg, Cor kijkt mee (en had achteraf ook wel zin in een dergelijk kistje).

Theo krijgt uitleg hoe de aileron lijsten te schuren, en Hessel kijkt bedenkelijk naar de werkzaamheden van Edwin en Mart;

          

Bouwoverleg tussen Raymond en Arnold, Theo laat een mooie vleugel zien :

          

Dit waren de bouwavonden van dit jaar, namens de HMC een goede jaarwisseling gewenst en tot in 2018.

13-01-2018

Welkom terug, leuk dat je verder leest.

De afgelopen 2 vrijdagen is er wederom driftig gebouwd. Een aantal Chica vleugels zijn af (op de bekleding na), en inmiddels zijn Edwin en Mart zover om hun vleugels te sluiten. Uiteraard heeft Mart eerst de servo’s nog gecontroleerd, want dat wordt later lastig mocht er iets aan de hand zijn. Edwin plaatst de servo’s in een later stadium.

                       Rob werpt een goedkeurende blik op de vleugel van Edwin’s Mustang. Mart is geconcentreerd bezig met de servo’s, die samen met Edwin getest worden. Het doosje met overheerlijke Belgische chocolaatjes, heeft Wilfried meegenomen.

Uiteraard is ook de Chica-clan aanwezig, Arnold, Raymond en Theo zijn lekker bezig. De nodige vragen worden links en rechts gesteld, en je kunt nu goed bij elkaar zien hoe e.e.a. gebouwd moet worden. Theo heeft de vleugel af en is reeds begonnen aan de romp, de andere jongens zijn nog druk met de vleugel, en vorderen gestaag.

                           Arnold en Raymond in opperste concentratie, Rob geeft instructie hoe de ailerons in vorm te schuren, Wilfried geeft mentale ondersteuning (en bonbons). Theo past de onderdelen voor de romp.

De bouwavond is elke keer een gezellig gebeuren waar gelachen wordt en de dampen van cyano al grotere vormen aannemen.

Ben je onbekend met modelvliegen en lijkt het je wat ? neem dan contact op met ons, en kom maar eens kijken, de koffie staat klaar (op vrijdag avond dan).

11-3-2013

De afgelopen weken is er ook weer flink doorgebouwd in de knutsel hoek ;-).

2 Chica’s zijn klaar (de presentatie gaat nog volgen), en de andere 3 zijn ieder ook in een ander stadium. Theo kan al nadenken over de kleur folie en dit gaan bestellen. Arnold is druk om de romp dicht te maken en waar nodig rond te schuren.

Raymond kan er helaas niet elke avond zijn, dus gaat het proces wat minder snel, maar ook hij is nagenoeg klaar met de vleugel en kan dan aan de romp beginnen.

Ook beide Mustang bouwers zitten wel veel, maar niet stil; de vleugels zijn klaar en de rompen krijgen al duidelijk de karakteristieken vormen.

Op deze avonden wordt uiteraard niet enkel gebouwd, het is gewoon een gezellige avond, waar een ieder zijn / haar project kan laten zien. Owen heeft niets met balsahout, maar meer met 3-D printen, en levert best knappe toestellen op gezien de belangstelling (misschien komt hier nog een artikel over op de pagina).

24-12-2018.

Nou, wij zijn zomaar weer een jaar verder, de tijd vliegt voorbij. Net als 3 Chica’s van de bouwavond. Rob heeft laten zien wat hij allemaal met wat folie kan doen, het resultaat is top :

De toestellen van Rob, Jean-Paul en Theo hebben afgelopen zomer de luchtdoop gehad.

Zoals verwacht gingen de kistjes als op rails. De hamvraag was natuurlijk of de brandstofmotoren sneller waren dan de E-motor van Hessel z’n kistje. Lastig om te zeggen, het ligt erg dicht bij elkaar. Wat zeker gelijk is, is de fun-factor, deze is maximaal. Een ieder staat met een brede grijns te vliegen.

De Chica is een echte aanrader.

Rob en Theo vonden het bouwen zo leuk, dat ze het een 2e keer hebben gedaan.

Dit was niet echt de bedoeling, maar ja… met een dog-fight heb je zo de staart van de ander te pakken…

Er staan nog 2 Chica’s op de helling, en ook beide Mustangs hebben nog wat werk. Maar goed, daar hebben we de winter weer voor.